Left Συνεχίστε τις αγορές
Η παραγγελία σας

Δεν έχετε προϊόντα στο καλάθι σας

Promotion
Read more
Πως να αντιμετωπίσετε τη λιπαρή επιδερμίδα

Πως να αντιμετωπίσετε τη λιπαρή επιδερμίδα

Η ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ
Ας ξεκινήσουμε από το βασικό: έχετε λιπαρή επιδερμίδα; Η λιπαρή επιδερμίδα είναι συχνά το αποτέλεσμα ορμονικών αλλαγών στο σώμα σας, και για αυτό είναι δύσκολο να την ελέγξετε. Τα ανδρογόνα, η ορμόνη που ενεργοποιεί την παραγωγή ελαίων, μπορεί μερικές φορές να υπερλειτουργήσει, προκαλώντας λιπαρότητα και φραγμένους πόρους. Εάν η επιδερμίδα σας γίνεται λιπαρή μέχρι το μεσημέρι, το μακιγιάζ φεύγει εύκολα ή έχει ορατά μεγεθυμένους πόρους, μαυράκια ή και σπυράκια στη ζώνη Τ, τότε το πιθανότερο είναι πως είναι λιπαρή.

ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΤΥΠΟ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ
Εάν έχετε λιπαρή επιδερμίδα τότε μάλλον αγαπάτε την αίσθηση του βαθύ καθαρισμού όμως το να νιώθετε ότι είναι ξηρή και σας τραβάει δεν σας κάνει καλό. Όταν η λιπαρή επιδερμίδα ξεραίνεται, παράγει περισσότερη λιπαρότητα χειροτερεύοντας την κατάσταση. Επιλέξτε ένα ήπιο προϊόν καθαρισμού που δεν ξηραίνει και δεν αφήνει υπολείμματα.

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟΝΩΤΙΚΗ ΛΟΣΙΟΝ
Μια τονωτική λοσιόν βοηθά στην εξισορρόπηση του pH της επιδερμίδας, ελαχιστοποιεί την εμφάνιση των πόρων και μειώνει τις φλεγμονές – όλα συχνά συμπτώματα της λιπαρής επιδερμίδας. Επιπλέον, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να απομακρύνετε τα τελευταία υπολείμματα μακιγιάζ και ρύπων που κολλάνε στην επιδερμίδα σας και μπορεί να δημιουργήσουν σπυράκια – μην το ξεχνάτε!

ΠΑΡΤΕ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΜΑΣΚΑ
Μια μάσκα με άργιλο είναι απαραίτητη εάν έχετε λιπαρή επιδερμίδα. Απορροφά τους ρύπους από τους πόρους σας και βοηθά στη ρύθμιση της λιπαρότητας.

ΜΗΝ ΠΑΡΑΛΕΙΠΕΤΕ ΤΗΝ ΕΝΥΔΑΤΙΚΗ
Μην μπαίνετε στον πειρασμό να ξηραίνετε την επιδερμίδα σας. Στην πραγματικότητα, η λιπαρή επιδερμίδα χρειάζεται σωστή ενυδάτωση για να παραμείνει υγιής. Αυτό που δεν χρειάζεται είναι συστατικά που φράζουν τους πόρους. Αναζητήστε προϊόντα χωρίς έλαια, με ανάλαφρη υγρή υφή ή σε μορφή gel που θα ενυδατώσουν και θα φροντίσουν την επιδερμίδα σας. Για καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποιήστε το μετά το serum.

ΕΧΕΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΜΑΝΤΗΛΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΠΑΡΟΤΗΤΑ
Το απόγευμα η επιδερμίδα σας παράγει φυσικά περισσότερη λιπαρότητα – εφιάλτης εάν έχετε λιπαρή επιδερμίδα. Το να χρησιμοποιείτε μαντηλάκια που απορροφούν τη λιπαρότητα στη ζώνη Τα είναι ένας εύκολος τρόπος να διατηρήσετε μια ματ εμφάνιση.

ΚΑΝΤΕ ΣΩΣΤΗ ΑΠΟΛΕΠΙΣΗ
Μην παραλείπετε την απολέπιση που απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα που συσσωρεύονται στην επιφάνεια της επιδερμίδας και μπορούν να προκαλέσουν σπυράκια. Αντί όμως να χρησιμοποιήσετε κάποιο σφουγγαράκι ή συσκευή καθαρισμού, προτιμήστε ένα απολεπιστικό με βάση οξέα που δεν θα ενεργοποιήσει επιπλέον παραγωγή σμήγματος. Δοκιμάστε βήτα-υδροξυ οξύ όπως το σαλικυλικό οξύ που απολεπίζει την επιφάνεια της επιδερμίδας και εισχωρεί στους πόρους.

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ SPF
Εάν υποφέρετε από γυαλάδα, η προοπτική του να εφαρμόζετε αντηλιακό μάλλον σας τρομάζει. Μην ανησυχείτε όμως! Υπάρχουν ανάλαφρες, μη λιπαρές συνδέσεις. Εναλλακτικά, επιλέξτε μια κρέμα ημέρας με SPF.